Naši proizvodi su dostupni i u drugim zemljama: Madjarska bambus i ratan u madjarskojHrvatska bambus i ratan u hrvatskoj

Lamperija od bambusa - obloga zidova sa bambusom

 

bambus lamperija - obloga zidova bambusomBambus kao drvo spada u kategoriju tvrdjih drveta, ima jako slične karakteristike kao hrast ili bukva ali u egzotičnijem obliku. Prednost bambus lamperije osim što pleni svojom prirodnom lepotom dolazi do izražaja i kod dugotrajnosti. Bambusova površina je prirodno “polirana” i otporna na manje količine vode tako da kod unutrašnje upotrebe ne zahteva lakiranje i posebno održavanje. Kod vanjske upotrebe preporučujemo lakiranje zbog povećanja otpornosti od atmosferskih uticaja i lakšeg održavanja obloženih površina.

Bambus lamperija je prirodni materijal izradjen, od štapova bambusa prečnika 5cm. Dostupne su u dužinama od 2 i 2,9 metara u debljini koja varira od 12 do 14 mm-a. Svaka letva je obradjivana kako bi bila jednake širine po celoj dužini, što omogućava oblaganje bez većih razmaka izmedju dasaka lamperije. Gornja pvršina (lice) lamperije je blago zaobljena što proizlazi iz osnovnog oblika bambus štapa.

Lamperija od bambusa baš kao i klasična lamperija od jelovine može da se koristi u vanjskim i unutrašnjim uslovima. Treba znati da za vanjsku upotrebu preporučljivo koristiti jelovinu sa severa evrope, najmanje starosti od 80 – 100 godina. Od domaćih vrsta gotovo ni jedna nije prikladna.

Lamperija od drveta bambusaUnutrašnja upotreba:

- oblaga nje zidova i plafona

- sokla nameštaja

- završne lajsne za lajsne i laminat

- garnišne

- zaštita ivica zidova ...

 

Vanjska upotreba:

- ograde

- zaštita i dekoracija spoljnih zidova , plafona i terasa

- dekoracija stubova ...

 

 

 

ograda od bambusa

Glavna funkcija obloga zidova je poboljšana estetička vrednost obloženih površina, pored termo izolacije i zaštita od atmosferskih uticaja.

Bambus daske mogu biti potavljene horizontalno, vertikalno i kombinovano. Kod oblaganja zidova letve od bambusa se postavljaju na drvenu podkonstrukciju koja može biti od jelovine.

 

Za detaljnije fotografije pogledajte naš foto album o bambus lamperiji.

 

Cenovnik bambus lamperije:Bambus lamperija i ograda od bambusa

 

Dužina: Širina: Cena:
2 m 50 mm 160 din / m
2,9 m 50 mm 160 din / m

 

Ako želite da kupite bambus lamperiju to možete učiniti u našem maloprodajnom objektu u Temerinu ili da poručite preko telefona.

Za više informacije pozovite 021/843-712 svakog radnog dana od 07-16h.

Informacije i slike koje se nalaze na našoj internet stranici se mogu slobodno kopirati, samo dodajte izvor ili naziv naše web stranice.