Naši proizvodi su dostupni i u drugim zemljama: Madjarska bambus i ratan u madjarskojHrvatska bambus i ratan u hrvatskoj

Podkonstrukcija za centralne noge

    U slučaju da ste gledali u našem katalogu tokarene centralne noge za stolove sigurno ste primetili da je dužina tih elemenata manja od standardne visine stolova (73cm). Centralne noge su kraći zbog toga što se trebaju fiksirati za ploču stola i za to fiksiranje se koristi podkonstrukcija koja upotpunjuje visinu noge za optimalnu visinu stola.

    Montiranje podkonstrukcije za drveni stoU našoj ponudi pored središnih noga za stolove postoji i set za montiranje. U ovom tekstu ćemo vam objasniti kako možete pomoću ovog seta da fiksirate centralne noge.

Kako bi obavili posao biće vam potrebni:

    - set za montiranje (2 daske i ploča)

    - 8 šrafova dužine 100mm-a

    - 6 šrafova dužine 45mm-a

    - Bušilica

    - Viljasti ključ

    - Metar

    - Olovka

 

Proces montiranja:

    Montiranje daske na sto1) Okrenite ploču stola licem dole i označite olovkom tačnu sredinu stola. Sa tog mesta izmerite 150mm-a na levu stranu i 150mm-a na desnu stranu i označite dužom linijom. Poprečne daske stavite uzduž ovih linija tako da razmak ovih daski bude 300mm-a. U slučaju da je sto kraći od ovih dasaka onda skratite sa testerom na odgovarajuću dužinu.

 

 

 

 

    Bušenje rupe2) Izbušite četiri rupe na jednakim razdaljinama na svakoj dasci. Poželjno je da rupe budu malo veće od tela prečnika 8 šrafa koje smo već pre pripremili. Pazite da tokom bušenja ne probušite ploču stola. Nakon bušenja fiksirajte daske sa tih 8 šrafova.

 

 

 

 

 

    Ploča za centralnu nogu stola3) Uzmite ploču koji ste dobili u setu i pozicionirajte tačno na sredinu stola (na daskama koje ste upravu pričvrstili). Označite olovkom poziciju ploče kako bi kasnije mogli da je vratite u ovu poziciju. Izbušite 4 rupe (blizu svakog ćoška) za montiranje ove ploče, ali nemojte jos zašrafiti.

 

 

 

 

 

    Zatezanje matice4) Uzmite istu ploču i montirajte je na centralnu nogu stola. Pomoću viljastog ključa zategnite matice.

 

 

 

 

 

 

 

   Noge za sto sa držačem 5) Vratite ploču zajedno sa montiranom nogom na poziciju koji ste označili olovkom. Pomoću 4 šrafa koji ste već pre pripremili fiksirajte ploču za daske.

 

 

 

 

 

 

 

    Fiksiranje podkonstrukcije6) Montiranje centralne noge za sto je gotovo. Okrenite sto i uživajte!

 

 

 Drveni sto sa centralnom nogom.

    U slučaju da još niste izabrali i kupili drvene noge onda to KLIKOM OVDE možete da uradite. Ako vam treba bilo kakva informacija ili želite da poručite neki od naših proizvoda to možete uraditi tako što ćete nas pozvati na 021/843-712. Salon sa izložbenim eksponatima možete posetiti svakog radnog dana od 07 do 16h na adresi: SZTR Art Studio Projekt // Nikole Pašića 43 // Temerin 21235